Mer enn julestemning

img

Spelet som forandrer

Det store Julespelet er mer enn skuespillerkunst og sangferdigheter, stemningsfulle juledryss og imponerende dugnadsinnsats. Mer enn boder med håndarbeider, fakler og krydderaktige dufter av varmende gløgg og julekaker.

Det er flere grunner til at Julebygdas eget utendørs julespel går år etter år, men én av dem veier tyngre enn de øvrige.

Bak historien om Maria og Josefs vandring over Jæren, ligger et evigvarende budskap som taler like sterkt til alle mennesker, uavhengig av nasjonalitet, alder, posisjon og status. Dersom du er mottakelig, er sjansen for at du går fra spelet som et bedre menneske, svært sannsynlig.

For budskapet i Det store Julespelet dreier seg om hvordan vi mennesker møter hverandre, både direkte og indirekte. Det har med holdningene våre å gjøre, med hvordan vi velger å forholde oss til det som er ukjent og utrygt og til det vi ikke forstår eller tror vi forstår.

I en tid der hele verdensbildet er i endring, der terroren kommer nærmere vår egen dør og der titusener av mennesker er på flukt, er budskapet om kjærlighet, forsoning og varme viktigere enn noen gang.

Flere bedrifter og privatpersoner har allerede lagt inn Julespelet som en fast juletradisjon. Rammen rundt er upåklagelig. Målet er å bidra til å skape mer kjærlighet, vilje til forsoning og menneskelig varme.

Det store Julespelet – mer enn julestemning.