Skuespillere

img
Frode
Frode «Froddien» Rønli
Lensmann

Frode Rønli eller Froddien som mange kjenner ham. Froddien er spesielt kjent for sin energiske opptreden på scenen og sin spesielle måte å fremføre og tolke tekster på, både tekster på Stavanger-dialekt og på engelsk.

Med Rønlis inntreden som vokalist Stavangerensemblets ble musikkstil lagt om fra eksperimentelt instrumentalmusikk til renere rock, og etter hvert til egenkomponert musikk på dialekt.

I tillegg til Stavangerensemblet har han bidratt som vokalist for andre artister, blant annet med Vamp og i duett med Mia Gundersen på hyllest-albumet Med blanke ark – Sanger av Alf Prøysen. Froddien var også med på «Sammen for livet» med Forente Artister, hvor han har hovedstemmen på et av refrengene.

Bandet Froddi & The Four Flames ble startet i 2017 og gjengen som er sammen med Froddien er Reidar Larsen (piano), Alf Terje Hana (gitar), Gunnar Engen (bass) og Erik Rønli på trommer.

Dette blir ikke første gang Froddien opptrer som skuespiller. Tidlig høsten 2010 spilte han i forestillingen SNDS City i Sandnes kulturhus, i regi av Rogaland Teater. Der spilte han rollen som seg selv, med blant andre Mia Gundersen og Even Stormoen på scenen