Skuespillere

img
skuespillerportrett-julespelet-ole
Ole Alexander Mæland
Josef

Ole Alexander Mæland er artist, skuespiller og eks-journalist. Han medvirket i «Fame – The Musical» (2004), «Jesus Christ Superstar» (2005) og «Sound of Music» (2010). Høsten 2012 fikk Ole Alexander skryt for skurkerollen han spilte i Mods-musikalen «Revansj!», i nye Stavanger Konserthus. Sin første hovedrolle hadde Ole Alexander i Humorhuset Stavangeren i 2014, i komedien «39 Trinn».

Ole Alexander har opptrådd i utallige sammenhenger som sanger. Han har gitt ut to album med norskpopgruppa elle melle, før han i 2017 satset fulltid på Stavangerkameratene. Popgruppa som nylig solgte du DNB Arena har gitt ut to album, og turnert land og strand de siste årene. Låten «Bare så du vett det» er nå sertifisert til dobbel platina, og ble raskt en av landets største allsangfavoritter. Mange stiftet først bekjentskap med Ole Alexander da han nådde finalerundene i første sesong av «The Voice» på TV2.

Ole Alexander spiller Josef for syvende år på rad, og er uttalt fan av spelsjangeren. Han spilte hovedrollen som «Jo – Pytten i Guddal» i de to første oppsetningene av Strandaspelet i Sogndalstrand.